Δεν κράτησε πολύ η «βασιλεία» του Netflix…

Η κυριαρχία της Netflix ως κορυφαία εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας δεν κράτησε πολύ.

Η Walt Disney επανέκτησε τον τίτλο του πολυτιμότερου μιντιακού κολοσσού, μετά και τη βουτιά της μετοχή της Netflix.

Τα αποτελέσματα τριμήνου της Netflix προκάλεσαν προβληματισμό στη Wall Street, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία προσέλκυσε λιγότερους νέους συνδρομητές σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Πολλοί μιλάνε ακόμη και για μια φούσκα που είναι έτοιμη να σκάσει.

Η μετοχή της Netflix υποχώρησε έως και κατά 15% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 5,2 εκατομμύρια χρήστες το προηγούμενο τρίμηνο. Είχε, δηλαδή, περίπου ένα εκατομμύριο λιγότερους νέους συνδρομητές απ’ όσους ανέμενε. Μάλιστα, η εταιρεία πλέον αναμένει ότι θα προσθέσει μόλις 5 εκατομμύρια νέους χρήστες το τρέχον τρίμηνο.

Επενδυτές και αναλυτές της Wall Street καλούνται πλέον να αποφασίσουν αν αυτή η επιβράδυνση είναι παροδική ή ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα. Η μετοχή της Netflix έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν πως η εταιρεία θα προσθέτει δεκάδες εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι η Wall Street έχει επικεντρωθεί στην καλή ιστορία που έχει του Netflix και όχι στα θεμελιώδη στοιχεία της, αναφέρει ο Ρομπ Άρντο, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων Research Affiliates. «Έχουν τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια φούσκα».