Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας, δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης

«Είναι μία σημαντική ημέρα και για την Ελληνική Αστυνομία»,δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, για την εξιχνίαση της ληστείας στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. «Παρά τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας, ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Από την ασφάλειας Πάτρας έχουν συλληφθεί τρεις από τους δράστες, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην Αστυνομία. Συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της σπείρας και κατά καιρούς εργαζόταν ως μικροπωλητής στο Μοναστηράκι, ένας 50χρονος και ένας 36χρονος, όλοι από την Πάτρα.

Η Ασφάλεια Πατρών, πριν λίγο καιρό απέκτησε την πληροφορία ότι πέντε άτομα αναζητούσαν αγοραστές για την πώληση των αντικειμένων που είχαν κλαπεί από το Μουσείο. Μετά από μεθοδευμένη έρευνα, αστυνομικός της Ασφάλειας κατάφερε να έλθει σε επαφή με τον 41χρονο, στον οποίο εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής και άρχισε μαζί του διαπραγματεύσεις για ένα χρυσό δαχτυλίδι του 15ου π.Χ. αιώνα, το οποίο είναι και το σπουδαιότερο αντικείμενο από τα κλαπέντα. Ξεκίνησαν από το ποσό του 1.500.000 ευρώ και κατέληξαν στο ποσό των 300.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της αγοραπωλησίας ο δράστης συνελήφθη.

Σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία, βρέθηκαν μέσα σε θαμμένο σάκο, όλα τα αρχαία αντικείμενα.