Δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των τιμών των ακινήτων σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, απάντησε σε όσα ακούγονται από την PIMCO, λέγοντας πως δεν είναι αναμενόμενη μια επιπλέον πτώση στις τιμές των ακινήτων.

Συγκεκριμένα σε Ανακοίνωση του Πρόεδρου των Εκτιμητών, Χαράλαμπου Πετρίδη, αναφέρεται πως: “Προβλέψεις για τις αξίες των ακινήτων είναι μάλλον δύσκολο να γίνουν, με βάση την υφιστάμενη αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια και τοπική οικονομική αγορά.Αν και οι καθοδικές πιέσεις αναμένεται να ενταθούν τοπικά, αρκετές ευκαιρίες αναμένεται ότι θα υπάρξουν κατά το τρέχον έτος όπου δεν αναμένεται ανάκαμψη”.

Επιπλέον τόνισε πως: “Οπωσδήποτε, όμως, μετά και τις μέχρι σήμερα μειώσεις του 30% – 40%”, προσθέτει, “δεν αναμένουμε πως στα επόμενα 2-3 έτη οι τιμές θα υποχωρήσουν ακόμα 30% (βασικό σενάριο PIMCO) ή και περεταίρω μείωση 40% με βάση το ακραίο σενάριο. Αναμένουμε ότι, με την υπογραφή του μνημονίου, την πολυ-αναμενόμενη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “θα υπάρξουν πιο ήπιες μειώσεις στις αξίες από τις πιο πάνω προβλέψεις και έστω μεσοπρόθεσμα μία σταθεροποίηση στην αγορά”.