Δεν θα πιστεύεται πόσα αξίζουν τα εστιατόρια του Salt Bae!

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Nusr-Et, γνωστό από τον ιδρυτή του, τον σεφ Nusret Gökçe – ή αλλιώς – Salt Bae, σκέφτονται να πουλήσουν ένα μερίδιο στην επιχείρηση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος Ferit Sahenk και οι συνιδρυτές Nusret Gökçe και Mithat Erdem σκέφτονται να πουλήσουν ένα συνδυασμένο μερίδιο ή μεμονωμένο χαρτοφυλάκιο σε έναν επενδυτή ή ομάδα επενδυτών, δήλωσαν οι πηγές. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές και ένας οικονομικός σύμβουλος αξιολογεί πιθανές προσφορές, ανέφεραν.

Η αποτίμηση του Nusr-Et ως αυτόνομης επιχείρησης θα μπορούσε να φθάσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια ή περισσότερο, σύμφωνα με δύο από τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τις συζητήσεις πωλήσεων.

Το Nusr-Et also, που ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Gökçe το 2010, διαθέτει επίσης καταστήματα στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Ντουμπάι και τη Μύκονο. Ο Gökçe και ο Erdem κατέχουν συνολικά το 49% της αλυσίδα εστιατορίων, ενώ ο όμιλος Dogus Restaurants Entertainment & Management, κατέχει το υπόλοιπο.

Ο όμιλος Dogus αγωνίστηκε να εξοφλήσει δάνεια σε ξένο συνάλλαγμα μετά την πτώση της τουρκικής λίρας. Ο όμιλος αναδιάρθρωσε το Δεκέμβριο χρέη ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει πουλήσει μερίδια ξενοδοχείων και εστιατορίων ως μέρος της συμφωνίας με τους πιστωτές του.

Η εταιρεία είχε κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ύψους περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος, σύμφωνα με τις πηγές.