Δεν θα πάρουμε αντίμετρα κατά της απεργίας των οικοδόμων, δηλώνουν οι εργολάβοι

Η ομοσπονδία εργολάβων οικοδομών Κύπρου, συνεδριάζει για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα, καθώς η απεργία των οικοδόμων βρίσκεται στην τέταρτη μέρα της.

Η ΟΣΕΟΚ για να εξετάσει το αδιέξοδο στην οικοδομική βιομηχανία, θα πάρει αποφάσεις για το πώς μπορεί να ανανεωθεί η συλλογική σύμβαση. Δεν υπάρχει, όπως είπε ο γενικόςδιευθυντής Νίκος Κελεπέσιης, θέμα αντιμέτρων. Η ομοσπονδία ,είπε, έχει αποδείξει ότι εργάζεται με σύνεση,  λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κατασκευαστικός τομέας, η οικονομία, αλλά και η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Παράλληλα, θα ενημερωθεί το Κεντρικό Συμβούλιο για την τελευταία συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και τις προτάσεις που απορρίφθηκαν από τους οικοδόμους.

Από τη στιγμή που οι συντεχνίες με την άδεια της Υπουργού προσπάθησαν την τελευταία στιγμή να εισαγάγουν στη συλλογική σύμβαση νέες πρόνοιες, τότε και εμείς έχουμε το δικαίωμα να επανεξετάσουμε τη θέση μας”, είπε ο γενικός διευθυντής, μιλώντας στο ΚΥΠΕ.

Δεν μπορεί να γίνεται εισήγηση ότι αν ένας εργολήπτης επιθυμεί να προσλάβει έναν εργάτη (είτε Κύπριο, είτε κοινοτικό) τότε αυτό θα πρέπει να εξετάζεται από μία επιτροπή που θα απαρτίζεται από εκπρόσωπο των Οικοδόμων, των Εργολάβων και του Υπουργείου και αν δεν αποφασίζεται ομόφωνα τότε η απόφαση θα λαμβάνεται από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου”, είπε και κάλεσε τους οικοδόμους να γυρίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.