Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών, δηλώνει ο Πρόεδρος

“Nα ευχηθώ να επιτύχουμε τα επόμενα εικοσιτετράωρα αυτό που επιδιώκουμε: την αντιμετώπιση μιας δανειακής σύμβασης που δεν αφορά πλέον -οι όροι τουλάχιστον που απομένουν και συζητούνται- αποκοπές ή περικοπές ωφελημάτων ή μισθών, αλλά εστιάζονται στο πώς μπορεί να γίνει το χρέος βιώσιμο μέσα από εναλλακτικές προτάσεις που το Υπουργείο Οικονομικών καταθέτει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στα μέλη της Μόνιμη Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε.

Η κυβερνητική πολιτική και ο κυβερνητικός συντονισμός έχουν σημασία, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης,  «αλλά αν δεν υπάρχουν οι εργάτες που θα υλοποιούν αποφάσεις, δεν υπάρχει και η περίπτωση επιτυχίας, μόνοι τους οι στρατηγοί ποτέ δεν είναι δυνατόν να φέρουν εις πέρας με επιτυχία μια αποστολή», ευχαριστώντας τους άοκνους εργαζομενους.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επεσήμανε ο Πρόεδρος, «οι προσανατολισμοί πλέον της χώρας μας θα είναι πιο αποφασιστικά ευρωπαϊκοί, με έναν επαναπροσδιορισμό ή αναπροσανατολισμό της εξωτερικής μας πολιτικής, έτσι ώστε να συμμετέχουμε με πιο έντονο τρόπο σε όλους ανεξαίρετα τους πυλώνες της ΕΕ. Θα εργαστούμε, επίσης, σκληρά έτσι ώστε το αίτημα για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη να γίνει πραγματικότητα, χρειάζεται καλή προετοιμασία, συνεννόηση, και είμαι βέβαιος ότι και με τη βοήθειά σας, εκεί και όπου πρέπει, θα το επιτύχουμε, είπε.