Δεν θέτει υποψηφιότητα ο Μόντι

Την πρόθεση του να μη θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές επιβεβαίωσε ο προσφάτως παραιτηθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Στη διάρκεια της συνέντευξης ο τεχνοκράτης πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική του και παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσει η Ιταλία στο εξής, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει έμμεση κριτική στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

“Δεν θέτω υποψηφιότητα, αλλά μετά τις εκλογές θα μπορούσα να αξιολογήσω την δυνατότητα να αναλάβω πρωθυπουργός, με τους δικους μου όρους”, υποστήριξε ο Μόντι, αν και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζ’ορτζιο Ναπολιτάνο είχε αποσαφηνίσει ότι θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον εκπρόσωπο της πολιτικής δύναμης που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

“Μόνον σε κρετίνους, μπορεί να πει, κανείς, ότι στην παρούσα φάση, θα μπορούσαμε να έχουμε οικονομική ανάπτυξη” είπε χαρακτηριστικά ο Μόντι αναφερόμενος εμμέσως σε δηλώσεις του Μπερλουσκόνι και πρόσθεσε πως δεν κατανοεί τον τρόπο που σκέφτεται ο τελευταίος.

Παράλληλα, ο Μάριο Μόντι υπερασπίστηκε την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου νόμου κατά της διαφθοράς,ο οποίος μεταξύ άλλων θα καθορίζει το ασυμβίβαστο ανάμεσα στον ρόλο του επιχειρηματία και του πολιτικού.