Δεν ζήτησε ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ η Τρόικα

Διαψεύδει ο γενικός διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού ότι η τρόικα έθεσε θέμα ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η τριμερής έθεσε στην Κυπριακή κυβέρνηση θέμα ιδιωτικοποιήσεων, εκτός από την ΑΗΚ, και άλλων κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, όπως η Αρχή Ηλεκτρισμού  και η  Αρχή Τηλεπικοινωνιών.

«Εμείς ως ΑΗΚ υποδείξαμε ότι το σύστημα μας είναι μικρό και απομονωμένο και οιεσδήποτε μελλοντικές αλλαγές ή τροποποιήσεις πρέπει να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη το μικρό μέγεθος του συστήματος και την ανάγκη να έχουμε μια σιγουριά στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές μας» είπε ο κ. Στυλιανού.

Οι τεχνοκράτες της Τρόικας ενημερώθηκαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΗΚ ως προς  τις ζημίες στον σταθμό του Βασιλικού, τα θέματα που απασχολούν το αναπτυξιακό της πρόγραμμα και τη χρήση φυσικού αερίου για τις μελλοντικές μονάδες παραγωγής.

Ο ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι  οι εκπρόσωποι της Τρόικας δήλωσαν ότι «θα παραμείνουν στην Κύπρο μέχρι να επιλυθούν όλα τα θέματα».