Δεν επιτρέπει έναρξη συνομιλιών η Τουρκική αδιαλλαξία

Η εκρηκτική αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς δεν μπορεί να οδηγήσει σε επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος ανέφερε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων στο Λήδρα Πάλας, ο κ. Ομήρου είπε πως «πρέπει να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό, πρέπει να δώσουμε με σαφήνεια τα μηνύματα προς τη διεθνή και την ευρωπαϊκή κοινότητα, πρέπει να καταγγείλουμε την τουρκική κακοπιστία και την τουρκική στρεψοδικία και θα πρέπει να εγκαινιάσουμε μια καινούργια στρατηγική, στηριζόμενοι στον αντικατοχικό χαρακτήρα του κυπριακού προβλήματος».

Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να συνεχίζεται η ίδια τακτική και η ίδια στρατηγική των άκαρπων, αδιέξοδων, άγονων συνομιλιών».

«Αναμφίβολα η εκρηκτική αδιαλλαξία που επέδειξε η τουρκική πλευρά – και λέω η τουρκική πλευρά για να μην λέω ο κ. Ερογλου, διότι ο κ. Ερογλου εκπροσωπεί την Τουρκία και είναι εκφραστής των απόψεων της Άγκυρας και να μην έχουμε αυταπάτες –  δεν μπορεί να οδηγήσει σε επανάληψη συνομιλιών», είπε ο κ. Ομήρου.

Είναι για αυτό, πρόσθεσε, που η δική μας η άποψη είναι ότι πρέπει να συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο, και θα συνέλθει την ερχόμενη Δευτέρα όπως έχουμε ειδοποιηθεί, «για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να χαράξει μια καινούργια εθνική στρατηγική, που είναι το ζητούμενο για 39 ολόκληρα χρόνια».