Δεν εμπλέκονται στην επένδυση του Τ. Προνοίας δηλώνουν τρεις συντεχνίες της ΑΤΗΚ

Οι συνεργαζόμενες συντεχνίες των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ, ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ-ΠΟΑΣ, ΑΣΕΤ Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ, δηλώνουν “κατηγορηματικά ότι η αναφορά ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής περί εμπλοκής συντεχνιακών στην υπό διερεύνηση `επένδυση` δεν αφορά τις τρεις συνεργαζόμενες συντεχνίες, και ο καθένας μπορεί, μελετώντας, να βγάλει τα συμπεράσματά του”.

Σε ανακοίνωση για την έρευνα που διεξάγεται για την επένδυση του Ταμείου Συντάξεων των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ στη Δρομολαξιά, οι τρεις συντεχνίες αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο του 2011, μετά από επίσημη γραπτή καταγγελία των δύο από τις τρεις συντεχνίες προς τη Βουλή, έχουν αποδοθεί “σε έναν τιτάνιο αγώνα για διαφάνεια στη διαχείριση του Ταμείου, συμμετοχή των μελών του Ταμείου στη Διαχειριστική Επιτροπή, επαρκή εποπτεία και έλεγχο”.

Οι συντεχνίες χαιρετίζουν την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ Λοΐζου Παπαχαραλάμπους και του Μέλους Αντώνη Αντωνίου, και καλούν τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα Μέλη να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους για διευκόλυνση της έρευνας.

Επίσης, καλούν την Ερευνητική Επιτροπή να κλητεύσει, μεταξύ άλλων, ως μάρτυρες όλα τα Μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ, καθώς και όλα τα μέλη της τότε Συμβουλευτικής Επιτροπής Επενδύσεων του Ταμείου Συντάξεων, για να ακουστούν και οι δικές τους θέσεις και απόψεις και να δοθεί δίκαια η ευκαιρία στον καθένα να αποκαταστήσει το όνομα και την αξιοπρέπειά του.

Καλούν, επίσης, τον Γενικό Εισαγγελέα και την ΜΟΚΑΣ να εμπλακούν στη διερεύνηση της υπόθεσης για ζητήματα που θίγονται σε καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, τα οποία πιθανόν να καταμαρτυρούν τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων ή αδικημάτων συγκάλυψης.

Στη συνέχεια, χαιρετίζουν τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου ότι θα διερευνηθούν όλες οι ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ τα τελευταία χρόνια, και για αυτό καλούν το Υπουργικό Συμβούλιο να διευρύνει τους όρους εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής, έτσι ώστε η έρευνα να καλύψει όλες τις επενδύσεις του Ταμείου Συντάξεων από το 2007, καθώς και όλες τις δαπάνες που έχει διενεργήσει η ΑΤΗΚ τα τελευταία πέντε χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές παρατηρήσεις στις Ετήσιες Εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας.
Τέλος, θέτουν τους εαυτούς τους στη διάθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για να θέσουν ενώπιον της οτιδήποτε γνωρίζουν επί της υπόθεσης.