Δεν είναι Άγιος Βασίλης ο Σαμαράς, είναι Ηρώδης, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

«Δοσο-εξαρτημένη συγκυβέρνηση» χαρακτήρισε την τρικομματική κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Και επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας ότι  «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο ‘Αγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας».

Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του πολιτικού φορέα σε ενιαίο, ενωτικό, δημοκρατικό και πολυτασικό φορέα της αριστεράς, ο κ. Τσίπρας καυτηρίασε τους «πανηγυρισμούς» για την εκταμίευση της δόσης. «Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά…η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο, γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».

Το 2013 θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, είπε, δηλώνοντας, για μία ακόμη φορά ότι «κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου».