Δεν δικαιούνται επίδομα αναπηρίας όσοι αρρωστήσουν μετά τα 65!

Το πόσο χρόνων είναι κάποιος φαίνεται πως «μετράει» στη χορήγηση ή μη επιδόματος σε όσους αντιμετωπίζουν μορφές αναπηρίας.  Χωρίς δεύτερη σκέψη το επίδομα κόβεταιι εφόσον κάποιος είναι πάνω από 65 χρόνων, σύμφωνα με έκθεση της επιτρόπου Διοικήσεως.

Το παράδειγμα πρόσφατο. Γυναίκα 69 χρόνων, η οποία πάσχει από νυσταγμό και η όρασή της είναι μειωμένη και στα δύο μάτια – με αίτησή της  στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ζητούσε να λάβει το επίδομα. Λόγω ηλικίας το αίτημα απορρίφθηκε, χωρίς μάλιστα να παραπεμφθεί για αξιολόγηση σε ιατρικό συμβούλιο, με το σκεπτικό ότι η ασθενής θα έπρεπε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία να αποταθεί στις Υπηρεσίες πριν από τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας της και όχι μετά.

Στην έκθεση της επιτρόπου δίνεται η εξής διευκρίνιση: Η νομοθεσία δεν θέτει ηλικιακό όριο ή άλλο χρονικό περιορισμό για την υποβολή του αιτήματος. Ο χρονικός περιορισμός, ο οποίος τίθεται, αφορά αποκλειστικά και μόνο τη γένεση της αιτίας που προκαλεί την οποιασδήποτε μορφής ανεπάρκεια ή μειονεξία.