Δεν δέχεται πρόωρες εκλογές ο Γκρούεφσκι

“Δεν υπάρχει συμφωνία στο θέμα της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών” διεμήνυσε στην αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι και τόνισε ότι η απόφαση για αποσαφήνιση των γεγονότων της 24ης Δεκεμβρίου στην Βουλή της χώρας και η ενισχυμένη επιτήρηση των δημοτικών εκλογών είναι επαρκείς προϋποθέσεις για την επιστροφή της αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Ο κ. Γκρούεφσκι, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Μαρτίου, ζήτησε μία ακόμη φορά από την αντιπολίτευση να αποδεχθεί συνέχιση του πολιτικού διαλόγου.

Ο κ. Γκρούεφσκι, μιλώντας για γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου, αναφερόταν στα επεισόδια έξω από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, στη διάρκεια των οποίων η ασφάλεια απομάκρυνε βουλευτές της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφους, την μέρα που διεξαγόταν η ψηφοφορία για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εν τω μεταξύ, οι Βρυξέλλες αυξάνουν την πίεση στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση για διευθέτηση της πολιτικής κρίσης.