Δεν αποδέχθηκε τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα ο Ιωνάς Νικολάου

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου δεν αποδέχθηκε τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τις παντελώς αστήριχτες και αδικαιολόγητες ενστάσεις που εκφράστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης και προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν απεδέχθη την πρόταση να αναλάβει την θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

Επίσης σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρθηκε στον Ιωνά Νικολάου και για τους λόγους που δεν έχει αποδεχθεί την θέση:

«Αποδίδουμε ωστόσο τα εύσημα και στον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος δεν αποδέχθηκε τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα για να προφυλάξει το θεσμό από ανάλογες αναίτιες επιθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες. Ο κ. Νικολάου με αυτή του την απόφαση τήρησε, ακόμη μια φορά, μια στάση προς τις επιθέσεις η οποία τιμά και τον ίδιο και υπερτονίζει την προσφορά του στον τόπο.»