Δεν αγοράστηκε εισητήριο από το υπό αναφορά ταξιδιωτικό γραφείο για υπηρεσιακό ταξίδι του Υπ.Παιδείας

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφορικά με δημοσίευμα σε εφημερίδα

Σε σχέση με το σημερινό δημοσίευμα (13/8/16) της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Και ο Υπουργός Παιδείας Πελάτης του Ταξιδιωτικού Γραφείου», το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) διευκρινίζει τα ακόλουθα:

• Ούτε και ένα εισιτήριο δεν αγοράστηκε από το υπό αναφορά ταξιδιωτικό γραφείο για υπηρεσιακό ταξίδι του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, σε αντίθεση με όσα παραπλανητικά αφήνονται να νοηθούν στο εν λόγω δημοσίευμα, που στηρίζεται σε ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

• Η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ Αίγλη Παντελάκη, αξιοποίησε μόνο ένα εισιτήριο από το υπό αναφορά ταξιδιωτικό γραφείο τον Φεβρουάριο του 2016, μετά από προσφορές που ζήτησε το Υπουργείο.

• Όσον αφορά στην κατακύρωση της προσφοράς για το ταξίδι της Κυπριακής αποστολής στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Τραπεζούντας στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο, μόλις ο Υπουργός παρέλαβε τη σχετική επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, έδωσε οδηγίες για διεξαγωγή διοικητικής έρευνας για εξέταση όλων των σημείων που τέθηκαν στην επιστολή, αρκετά πριν το θέμα απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το ΥΠΠ αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας και στη βάση αυτού θα προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, επιφυλάσσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους για τη ζημιά που υπόκεινται από τη δημοσιοποίηση παραπλανητικών πληροφοριών.