Δεν έχουν τελειωμό οι πυρκαγιές

Σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει πως το τελευταίο 24ωρω έχει ανταποκριθεί σε 34 κλήσεις για βοήθεια, 22 πυρκαγιές, δέκα ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

Συγκεκριμένα, η ώρα 12:54 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υπόστεγο 60Χ7 μέτρα έξω από την κτηνοτροφική περιοχή της Ορούντας, κοντά στον ποταμό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερώνας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 21:50. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα το υπόστεγο κατέρρευσε και 400 περίπου μικρές μπάλες σανού κάηκαν. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Η ώρα 00:54 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας HONDA CIVIC, σταθμευμένο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στην οδό Ελ Αλαμέιν, στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας «Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου», με δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01:04. Το αυτοκίνητο ήταν σκεπασμένο και ακινητοποιημένο περίπου για έναν χρόνο. Δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση της πολυκατοικίας και δεν κινδύνεψε κανείς. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Η ώρα 04:58 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο χώρο εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου στην οδό Χριστόδουλου Χατζηπαύλου, στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου», με δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05:20. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν παλαιοί καναπέδες και καρέκλες που βρίσκονταν στον χώρο του ισογείου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλιχτήρες νερού από το νερό του οχήματος και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.