Δεν έχουν πρόβλημα οι αυστριακές τράπεζες στην Κύπρο

Διαβεβαιώσεις πως από το κλείσιμο των κυπριακών τραπεζών δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα για αυστριακές εταιρείες στην Κύπρο, δίνει ο εμπορικός επιτετραμμένος στην Αθήνα, αρμόδιος για Ελλάδα και Κύπρο, Μπρούνο Φράιταγκ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, στην Κύπρο δραστηριοποιούνται δύο αυστριακές επιχειρήσεις, η EVN στον τομέα της παροχής ενέργειας και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη πέντε έργα της -εκ των οποίων το ένα ήδη κατασκευάζεται και αφορά τον καθαρισμό υγρών αποβλήτων για την αξιοποίηση, κατόπιν, του νερού στην άρδευση – και η TUV Austria, που παρέχει μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών, εκπροσωπείται στην Κύπρο μέσω της SCQC Services Ltd. και έχει περίπου 80-100 πελάτες.

Εντολέας της EVN είναι ο ΟΗΕ, ο οποίος μεταβιβάζει τα χρήματα όχι στην Κύπρο αλλά στη γερμανική πόλη Essen, όπου έχει την έδρα της η γερμανική WTE, θυγατρική της EVN, ενώ οι απασχολούμενοι στα έργα της εταιρείας στην Κύπρο πληρώνονται μέσω της WTE.

Οι πελάτες της TUV στην Κύπρο εξυπηρετούνται κυρίως από την Ελλάδα, μέσω της TUV Austria Hellas – που είχε ιδρυθεί το 1994 – ο επικεφαλής της οποίας διαβεβαιώνει ότι από το κλείσιμο των τραπεζών δεν υπήρξαν προβλήματα στην δραστηριότητα της εταιρείας στην Κύπρο.