Δεν έχουν εντοπιστεί τζιχαντιστές στην Ελλάδα

O υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη, διαβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε  διαρκή επαγρύπνηση  όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες για την παρουσία τρομοκρατών της τζιχάντ στην Ελλάδα.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πληροφορίες για την παρουσία μελών του ΙSIS ή ISIL στη χώρα μας δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη μέχρι σήμερα έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών».

Διευκρινίσεις δίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και για το δημοσίευμα σε ιστοσελίδα το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Κακλαμάνης, όπου απεικονίζονταν σε φωτογραφία υποστηρικτές της ISIS με μαύρες σημαίες της Τζιχάντ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, «η φωτογραφία του συγκεκριμένου δημοσιεύματος έχει ληφθεί από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε την 31η Αυγούστου 2012, με πρωτοβουλία του συλλόγου «Κοινότητα της Συριακής Άνοιξης», ο οποίος πραγματοποιεί διάφορες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Συρίας».

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες άλλων υπουργείων και παράλληλα αξιοποιούν τους θεσμοθετημένους διαύλους διεθνούς συνεργασίας, για τη λήψη κάθε αναγκαίου και πρόσφορου προληπτικού ή και αποτρεπτικού μέτρου», καταλήγει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.