“Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να δηλώνουμε πως δεν διαθέτουμε πλάνο Β’”

Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να δηλώνουμε πως δεν διαθέτουμε πλάνο Β’,αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωη η Συμμαχία Πολιτών, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη:

“Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στις πρόσφατες Διασκέψεις για το Κυπριακό, μετά τις παράνομες προκλήσεις της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, η Άγκυρα έχει κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις και τους στόχους της, τους οποίους δεν μπορούμε να υποτιμούμε ή να αγνοούμε τρέφοντας αυταπάτες.

Για αυτό, δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να δηλώνουμε πως δεν διαθέτουμε πλάνο Β’. Ήρθε η ώρα, πρώτο, από κοινού με την Ελλάδα, την Ελληνική Κυβέρνηση και την ελληνική πολιτική ηγεσία, να συζητήσουμε σε βάθος την πορεία, τις προοπτικές καθώς και τις εναλλακτικές επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Να πάρουμε αποφάσεις έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ασφάλεια και την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Δεύτερο, να συστήσουμε επιτέλους ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Τρίτο: Να καταστήσουμε την Εθνική Φρουρά μια πραγματικά αποτρεπτική δύναμη.

Τέταρτο: Να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου, τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και τις υποδομές μας για τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών που θα καλύπτουν και το ζήτημα της ασφάλειας μας.

Πέμπτο: να διασυνδέσουμε τη μορφή της λύσης με το ευρύτερο ζήτημα της ασφάλειας και σταθερότητας της περιοχής μας, μετακινώντας το κέντρο βάρους του προβλήματος.

Η άλλη επιλογή είναι να συνεχίσουμε την πεπατημένη. Με ίδιες αντιλήψεις, ίδια εργαλεία και πειραματισμούς που αναπόφευκτα θα μας οδηγήσουν στο ίδιο γνωστό αποτέλεσμα.”