Δεντροφύτευση «Το Δάσος της Ελπίδας των νέων» κατά της ανεργίας στο Δάσος Αθαλάσσας

Στην παρουσία του υπουργού Γεωργίας , Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη, της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κα Ιωάννας Παναγιώτου και του γενικού γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων κ. Γιώργου Περδίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πάρκο Αθαλάσσας η πρώτη δεντροφύτευση του προγράμματος «Το δάσος της Ελπίδας των νέων».

Όπως και πέρσι το Κίνημα Οικολόγων οργανώνει δενδροφυτεύσεις σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, δήμους και κοινότητες και άλλους οργανωμένους φορείς, όπου δίνεται η ευκαιρία σε ανέργους νέους να συμμετάσχουν έναντι μίας συμβολικής αμοιβής ( δύο ευρώ για κάθε δέντρο).

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε δύο στόχους: πρώτον συμβάλλουμε στην ανακούφιση των ανέργων νέων μας οι οποίοι έχουν κτυπηθεί πιο πολύ από την ανεργία και δεύτερον κάνουμε το μαύρο πράσινο δίνοντας ελπίδα μέσα από το αδιέξοδο της ανεργίας.

Εγκαινιάζοντας την εκστρατεία ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης είπε ότι χαιρετίζει την προσπάθεια αυτή. «Με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ίδρυση του Ταμείου Πράσινης Ανάπτυξης δημιουργούνται ευκαιρίες για πράσινες θέσεις εργασίας»

Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι « η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρωτοβουλίες σαν τη δική μας, που παράγουν κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο ενώ προσφέρουν ταυτόχρονα θέσεις εργασίας».

Η κα Παναγιώτου , Επίτροπος Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι το Ταμείο Πράσινης Ανάπτυξης μπορεί να δώσει ελπίδες για αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη και πράσινες θέσεις εργασίας.

Στη σημερινή εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες μέλη και φίλοι του Κινήματος Οικολόγων ενώ εργοδοτήθηκαν δέκα άνεργοι νέοι. Ήδη έχουν προγραμματιστεί σειρά παρόμοιων εκδηλώσεων.