Δεκτή από την Ιερά Σύνοδο, η παραίτηση του Μητροπολίτη Κιτίου, Χρυσόστομου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, η Ιερά Σύνοδος, στη δεύτερη τακτική της συνεδρία για το τρέχον έτος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου ως αυτή υπεβλήθη από τον ίδιο τον Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, υπέβαλε οικειοθελώς την παραίτησή του, λόγω «της μεγάλης αγάπης του προς το ποίμνιό του και της αίσθησης ότι εξασθενούν οι δυνάμεις του, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε νεότερό του να ποιμάνει αρτιότερα το ποίμνιό του».

Ο Μακαριώτατος, αποδεχόμενος την παραίτηση, τον συνεχάρη για την ενέργειά του η οποία δείχνει αρετή τεραστίων διαστάσεων και τον  ευχαρίστησε και για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στην Εκκλησία.

Όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αποδεχόμενα την παραίτηση, του μίλησαν επαινετικά για το έργο του και ευχήθηκαν σε αυτόν κάθε ευλογία από τον Θεό, ενώ η Ιερά Σύνοδος σε προσεχή της εκδήλωση θα τιμήσει τον Μητροπολίτη πρώην Κιτίου με το χρυσούν μετάλλιον του Αποστόλου Βαρνάβα, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Μητροπολιτικός θρόνος Κιτίου,  κηρύσσεται από σήμερα εν χηρεία και τοποτηρητής αναλαμβάνει κατά τον Καταστατικό Χάρτη ο Μακαριώτατος.

Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη η εκλογή μπορεί να γίνει εντός 40 ημερών από την ημέρα που θα κηρυχθεί εν χηρεία ο Θρόνος.