ΔΕΗ: Λήγει η απεργία – Τρίτη το νομοσχέδιο στη Βουλή

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ αποφάσισαν να σταματήσουν από απόψε τα μεσάνυχτα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Η  μάχη όμως μεταφέρεται στην Βουλή όπου την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε συζητήση και ψηφιση το νομοσχέδιο για την μερική ιδιωτικοποιηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Πιστεύεται πως κατόπιν τούτου θα αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές όπου είχαν γίνει διακοπές ρεύματος από τους απεργούς.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, αποφάσισε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων».

Ταυτόχρονα, καλεί την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), που είναι η ομπρέλλα όλων των εργατικών συνδικάτων της χώρας, να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις «με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης».

Την ερχόμενη Τρίτη κατατίθεται στο θερινό τμήμα της Βουλής των Ελλήνων το επίμαχο νομοσχέδιο για την μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», και την Τετάρτη ψηφίζεται. Η «Μικρή ΔΕΗ», θα πουληθεί σε ποσό που εκτιμάται ότι θα είναι γύρω στο 1,5δις ευρώ.

Την ημέρα της ψηφισης του νομοσχεδίου, Τετάρτη, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για μία σειρά επίμαχων μέτρων, ανάμεσα στα οποία είναι και η ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ.