ΔΕΗ: “Κόβει” το ρεύμα σε 30.000 συνδρομητές μηνιαίως

Σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε 30.000 συνδρομητές κάθε μήνα προχωράει η ΔΕΗ εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών, αφήνοντας στο σκοτάδι χιλιάδες οικογένειες.

Οι διακοπές αυτές οφείλονται σε ανεξόφλητα χρέη, όπως προκύπτει από απαντητικό έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, σε ερώτηση που τέθηκε στην Βουλή από τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με τις διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Ζερβός αναφέρει : “Στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας στην οποία εντάσσεται και το Θριάσιο Πεδίο, οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται ανά μήνα περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους” , ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ ανταποκρίνεται με συνέπεια στις υποχρεώσεις της.

Ακόμη ο πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος της ΔΕΗ αναφέρει ότι τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στις περιπτώσεις των πελατών οι οποίοι είναι ασυνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους επιδιώκοντας πολλάκις μακροχρόνιους διακανονισμούς τους όρους των οποίων και πάλι δεν τηρούν . Η συγκεκριμένη κατηγορία των πελατών αποτελεί μειονότητα ξεκαθαρίζει ο κ. Ζερβός .

Στην ερώτηση του Βασίλη Οικονόμου απάντησε και ο υφυπουργός περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, που μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι : “η ΡΑΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ευάλωτων καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011” .

Η προώθηση και έγκριση της διάταξης αυτής αναμένεται έως το τέλος του 2012.