Δεδομένων των συνθηκών, απαραίτητος ο διορισμός υποδιοικητή στην Κεντρική Τράπεζα, λέει ο Δημήτρης Χριστόφιας

Η πλήρωση της θέσης του υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, είναι απαραίτητη υπό τις παρούσες συνθήκες, υποστήριξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, κατά την τελετή επίδοσης του διορισμού στον Σπύρο Σταυρινάκη.

Είναι απαραίτητη, υποστήριξε, λόγω της ριζικής αλλαγής των συνθηκών με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωζώνη και την οικονομική κρίση και, για το λόγο αυτό, ως αναγκαία ζήτησε την πλήρωση της θέσης και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.

Δεν πρόκειται για «άλωση», είπε ο κ. Χριστόφιας, χρησιμοποιώντας την έκφραση του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος μίλησε για αντισυνταγματική ενέργεια. Γίνεται με ανιδιοτέλεια, πρόσθεσε, παρά το χρονικό σημείο εφαρμογής της.

Σε μία προσπάθεια, μάλιστα,  να ελαφρύνει το κλίμα, ο κ. Χριστόφιας, απευθυνόμενος στον Σπύρο Σταυρινάκη τον ρώτησε αν είναι μέλος του ΑΚΕΛ. Ο τελεταίος, τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, είπε ότι εργάζεται στην τράπεζα εδώ και 35 χρόνια και εκτίμησε ότι τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας, αλλά μπροστά  μας. Οι πρόνοιες του μνημονίου βάζουν, όπως είπε, τεράστιες ευθύνες στην Κ.Τ. και χρειάζεται πολλή δουλειά.