Δείτε τους μισθούς των μεγαλοτραπεζιτών…

Ποσά που προκαλούν …ίλιγγο, ελάμβαναν  και λαμβάνουν ως ετήσια αμοιβή οι …«φωστήρες» της Λαϊκής και της τράπεζας Κύπρου. Οι αμοιβές τους προκαλούν πραγματικά τον λαό της Κύπρου, που καλείται τώρα να πληρώσει ακριβά τη διάλυση των δυο τραπεζών – αποτέλεσμα των αποφάσεων των ακριβοπληρωμένων διοικήσεων τους.

H Laimitomos. com, που έχει επιμείνει στο παρελθόν στο θέμα των υψηλών αποδοχών των συγκεκριμένων προσώπων, προχωρά τώρα στη δημοσίευση των ετήσιων αποδοχών όλων των μεγαλοστελεχών των δυο τραπεζών, οι οποίες έχουν δει εξάλλου το φως της δημοσιότητας και στο παρελθόν και από άλλα ΜΜΕ.

Διαβάστε:

Ανδρέας Ηλιάδης, τέως διοικητής της Τράπεζας Κύπρου: Αποχώρησε από την τράπεζα πριν από λίγες εβδομάδες με αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ, ενώ ο μισθός του ανέρχονταν στις 890,000 ευρώ.

Γιάννης Κυπρής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου: Τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση με μισθό  514,000 ευρώ ο οποίος σήμερα έχει αυξηθεί.

Γιάννης Πεχλιβανίδης πρώτος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου:  Η αμοιβή του ανέρχονται στις 334,000 ευρώ.

Θεόδωρος Αριστοδήμου τέως πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου: Οι αποδοχές του ανέρχονται στις 171,000 ευρώ. Στο ίδιο ποσό δηλαδή των 171,000 ευρώ ανέρχονταν και ο μισθός του «διαδόχου» του Θ. Αριστοδήμου, Ανδρέα Αρτέμη. Τα δε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας αμείβονται με το ποσό των 813, 000 ευρώ ετησίως.

Λαϊκή Τράπεζα

Υψηλές ήταν, όμως, οι αμοιβές και στη Λαϊκή Τράπεζα πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει τα πρώτα προβλήματα: Συγκεκριμένα:

Ευθύμιος Μπουλούτας πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής: Η αμοιβή του ανέρχονταν στα 586,000 ευρώ.

Παναγιώτης Κουννής, πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής. Οι αποδοχές του έφταναν στις 336,000 ευρώ.

 Χρίστος Στυλιανίδης, διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής. Αποδοχές 334,000 ,

Ε. Ηλιαδάκης: Αποδοχές 151,000 ευρώ.

Νεοκλής Λυσάνδρου τότε μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος με αποδοχές γύρω στις 600,000 ευρώ.

Όσον αφορά τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τον εκτελεστικό πρόεδρο και τότε και ιδιοκτήτη του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της τράπεζας, μάλλον προτίμησε μια …ταπεινή αμοιβή. Ο μισθός του ανέρχονταν στα 215,000 ευρώ.

Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται τα bonus και άλλα έσοδα που μπορεί να είχαν τα συγκεκριμένα στελέχη από τις σημαντικές …υπηρεσίες τους στις δυο διαλυμένες, σήμερα, τράπεζες.

Στην ελληνική Τράπεζα, ο διοικητής της, Μάκης Κεραυνός, αμείβεται με 283,000 ευρώ και όπως όλα δείχνουν είναι ο μόνος που θα παραμείνει στο νέο τραπεζικό σύστημα που δημιουργείται έχοντας την στήριξη και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Η Laimitomos. com είναι έτοιμη να αποκαταστήσει την αλήθεια, αν κάποιο από τα συγκεκριμένα στελέχη διαψεύσει με στοιχεία τα συγκεκριμένα ποσά.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη πως ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί είναι και αυτό που αφορά στο πόσα δόθηκαν ως δάνεια σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου των τραπεζών με τόκο μόλις 1%.

Απόδοση ευθυνών τώρα…