Δείτε την κινηματογραφική επιχείρηση σύλληψης του βαρόνου El Chapo (Video)

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο της εισβολής των ειδικών δυνάμεων του Μεξικανικού στρατού στο σπίτι του πιο ισχυρού εμπόρου ναρκωτικών. Η κινηματογραφική επιχείρηση θυμίζει ταινία του Hollywood καθώς οι ειδικές δυνάμεις αντιμετώπισαν ισχυρή αντίσταση από τους δεκάδες πιστούς φρουρούς του «El Chapo» και ήταν έτοιμοι να πεθάνουν για αυτόν.

Στην επιδρομή σκοτώθηκαν πέντε άτομα και τραυματίστηκε ένας πεζοναύτης. Ο πανίσχυρος έμπορος ναρκωτικών δεν συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιδρομής, καθώς όπως ανέφεραν οι αρχές της χώρας, έφυγε από τούνελ που υπήρχαν στο σπίτι, αλλά οι αρχές κατάφεραν να τον συλλάβουν την επόμενη ημέρα.

Ο «El Chapo» θεωρείται ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών του Μεξικό και ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους όλων των εποχών. Η αμοιβή που δινόταν για πληροφορίες για τη σύλληψή του είχε φθάσει τα 5 εκατ. δολάρια.

Ο Guzman είχε συλληφθεί το 1993 και κρατήθηκε για περισσότερο από 10 χρόνια σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, πριν αποδράσει με επίσης κινηματογραφικό τρόπο από τούνελ μήκους 1,5 χιλιομέτρου.