Δείτε ποιοι ”Γνωστοί” βουλευτές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής

Μάχη ψήφο – ψήφο αναμένεται να δώσουν αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, εκλογή ή μη των οποίων θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο Επικρατείας δεν αναμένονται ανατροπές αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Την τέταρτη θέση κατέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ η Τασία Χριστοδουλοπούλου και στη ΝΔ ο Βασίλης Οικονόμου.

Στην Α’ Αθήνας, στην περίπτωση οκτακομματικής Βουλής κινδυνεύει να μείνει εκτός ο Χριστόφορος Βερναδάκης του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση και ο Νικήτας Κακλαμάνης της ΝΔ.

Στη Β’ Αθήνας, με οκτακομματική Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει 3-4 βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Τσιρώνης και η Αννέτα Καββαδία. Αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα επανέλθουν στη Βουλή, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Μιχελάκης και Αργύρης Ντινόπουλος.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης στρέφεται το μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η εκλογή της Ένωσης Κεντρώων μπορεί να οδηγήσει εκτός του Αλ. Τριανταφυλλίδη και Β. Τεκτονίδου. Αν βγει πρώτη η ΝΔ τότε πιθανόν είναι να βρεθεί εκτός ακόμη και ο κ. Βίτσας.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τότε διατηρεί 2 ή 3 έδρες σε Αχαΐα, Ηράκλειο και Β’ Πειραιά.

Σε περίπτωση νίκης της ΝΔ, η μεγαλύτερη ανατροπή θα έρθει στις τετραεδρικές (Πέλλα, Τρίκαλα, Έβρο, Ημαθία, Χανιά, Καρδίτσα, Κορινθία, Καβάλα, Πιερία και Κυκλάδες), όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει 20-23 βουλευτές. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ηχηρά ονόματα, όπως ο Γιώργος Σταθάκης.

Στις εξαεδρικές, ακόμα και με νίκη, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα χάσει δύο έδρες στη Μαγνησία. Ωστόσο, με νίκη της ΝΔ απειλείται και η εκλογή του Θοδωρή Δρίτσα στην Α’ Πειραιώς.