Δαμιανού: Το ΑΚΕΛ επιμένει στη στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων

 Το ΑΚΕΛ επιμένει στη στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων, τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Άριστος Δαμιανού, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού

 «Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών την κοινή Πρόταση Νόμου που καταθέσαμε με άλλα κόμματα, για τρίμηνη παράταση της αναστολής των εκποιήσεων, με στοχευμένο τρόπο.

Ως αναμέναμε, Υπουργείο Οικονομικών, Κεντρική Τράπεζα και Σύνδεσμος Εμπορικών Τραπεζών διαφωνούν και αντιδρούν με την συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου.

Ωστόσο, δεν δόθηκε καμία πειστική απάντηση για το γεγονός ότι, σειρά πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, έχουν καταλήξει στο απόλυτο μηδέν.

Την ίδια ώρα, επειδή η κυβέρνηση κατά διαστήματα εξαγγέλλει σχέδια και προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επαναβεβαιώσαμε την πλήρη αποτυχία του Σχεδίου Εστία, επαναβεβαιώσαμε τον τερματισμό με ένα  άτακτο τρόπο Σχεδίων του ΚΟΑΓ που θα είχαν να κάνουν με προσιτή στέγη για νεαρά ζευγάρια, επαναβεβαιώσαμε την κωλυσιεργία και την μερική αποτυχία του Πλαισίου Αφερεγγυότητας, επαναβεβαιώσαμε την σκοπιμότητα της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Δικαιοσύνης που απέσυρε την δωδεκάτη τον περί Δικαστηρίων Νόμο που κατοχύρωνε συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Αλλά, όταν η Βουλή και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Βουλή αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών, βρίσκουμε μπροστά μας ένα τείχος άρνησης και έμμεσων απειλών, ότι περίπου δηλαδή θα επέλθει η συντέλεια του κόσμου.

Εμείς έχουμε καθήκον να διεκδικήσουμε την ισορροπία ανάμεσα στα προνόμια των τραπεζών και τα δικαιώματα των δανειοληπτών. Θα εξετάσουμε συνολικά μαζί και με τα υπόλοιπα κόμματα το πως προχωρούμε. Εκ των πραγμάτων, δεν έχουμε άλλη επιλογή από την προώθηση της Πρότασης Νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής. Ενδεχομένως να τύχει κάποιων προσαρμογών, με στόχο να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή αναγκαία συναίνεση και συγκατάθεση της πλειοψηφίας των κομμάτων.»

 

Check Also

Νουρής: Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κύπρος έλαβε πάνω από 8.000 νέες αιτήσεις ασύλου

Σε δήλωσή του ο  Υπουργος Εσωτερικών,  Νίκος Νουρής στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα της …

Αβέρωφ: Δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση

Για το κυπριακό και συγκεκριμένα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε επαρκώς τα πράγματα σε …