Δαμιανού: Πάγια θέση του ΑΚΕΛ ότι η μεταρρύθμιση της Τ.Α. πρέπει να εφαρμοστεί ως ψηφίστηκε

Δήλωση Άριστου Δαμιανού, βουλευτή ΑΚΕΛ, Προέδρου Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών

Η σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, ως αναμέναμε δεν έβγαλε κάτι καινούριο. Αντίθετα, υπογραμμίσαμε την πάγια θέση του ΑΚΕΛ ότι η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να εφαρμοστεί ως ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν από δύο χρόνια και στην πορεία του χρόνου, αφού λειτουργήσει η μεταρρύθμιση και εφόσον εντοπιστούν ζητήματα, εδώ είμαστε να τα διορθώσουμε, αν προκύπτει ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση.

Την ίδια ώρα επαναλάβαμε την απαρέσκεια μας αλλά και την ανησυχία μας αφενός για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης και αφετέρου για το γεγονός ότι καταγράφεται μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κατάθεση στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στην Επιτροπή Εσωτερικών των εφαρμοστικών νομοσχεδίων, για τα οποία εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είμαστε σε αναμονή από την εκτελεστική εξουσία. Απ’ εκεί και πέρα, πρέπει όλοι όσοι έχουν ευθύνη για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατανοούμε τις δυσκολίες πλην όμως οι δυσκολίες δεν μπορούν να επενεργούν ως άλλοθι για τυχόν ανεπάρκειες και ελλείμματα στην πορεία υλοποίησης.