Δαμιανού: Κύριος στόχος θα πρέπει να είναι η επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων

Κύριος στόχος θα πρέπει να είναι η επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του για το κυπριακό, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού

Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί υπευθυνότητα στη διαχείριση του κυπριακού και σταθερότητα θέσεων. Κύριος στόχος στην επικείμενη άτυπη συνάντηση στη Γενεύη θα πρέπει να είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας, στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Στο απευκταίο ενδεχόμενο που δεν καταστεί εφικτός αυτός ο στόχος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει με τους χειρισμούς του να διασφαλίσει ότι η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά την τουρκική πλευρά. Μόνο έτσι θα κατορθώσουμε να αντιμετωπίσουμε την ενδεχόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας. Δεν πρέπει να επαναληφθούν αρνητικές εξελίξεις του παρελθόντος όταν αποενοχοποιημένη η Τουρκία παραβίαζε ανενόχλητη κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ και προέβαινε σε απαράδεκτα νέα τετελεσμένα στα Βαρώσια.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ θα μεταβεί στη Γενεύη με πρόθεση να συμβάλει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Από τον ίδιο τον Πρόεδρο εξαρτάται κατά πόσο θα αξιοποιήσει την εκεί παρουσία του ΑΚΕΛ και του ηγέτη του.

Ασφαλώς, θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος τη συνάντηση στη Γενεύη.