Δαμιανού: Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για το ασυμβίβαστο

Δήλωση βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Άριστου Δαμιανού μετά την Επιτροπή Θεσμών

Εδώ και μερικά χρόνια η Επιτροπή Θεσμών συζητά εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το ασυμβίβαστο, αλλά και τη σύγκρουση συμφερόντων. Εκκρεμούσε ενώπιον της Επιτροπής μία πρόταση για τροποποίηση σε ότι αφορά την Επιτροπή Ασυμβίβαστου.

Μετά από μεγάλο προβληματισμό και παρά το γεγονός ότι έχουμε εντοπίσει μια σειρά από αλλαγές που πρέπει να γίνουν, έχουμε συμφωνήσει σήμερα ότι οι προτεινόμενες αλλαγές που βελτιώνουν τη λειτουργία της Επιτροπής Ασυμβίβαστου και ενδυναμώνουν τις αρμοδιότητες, θα προωθηθεί για ψήφιση στην τελευταία Ολομέλεια της Βουλής. Βεβαίως με την πολιτική πρωτοβουλία και δέσμευση ότι αμέσως με την επάνοδο της Βουλής, αρχές Σεπτεμβρίου, θα προχωρήσουμε εφ’ όλης της ύλης σε νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτά τα ζητήματα.

Πρέπει να πω ότι τόσο το ΑΚΕΛ όσο και άλλες δυνάμεις έχουμε καταθέσει προτάσεις μαζί με την επιστημονική μελέτη που έχει γίνει από τους δύο ακαδημαϊκούς. Πρόθεση είναι να προχωρήσουμε ολοκληρωτικά σε εκσυγχρονισμό του πλαισίου και για το ασυμβίβαστό και τη σύγκρουση συμφερόντων, δύο φαινόμενα άκρως αρνητικά που ταλαιπωρούν την κυπριακή κοινωνία τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη ένταση.