Δαμιανού: Αποδεδειγμένα πολιτικά αναξιόπιστος ο κ. Αναστασιάδης

Δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, βουλευτή Άριστου Δαμιανού:

“Όταν κυβερνάς για πέντε σχεδόν χρόνια, αλλά για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα φορτώνεις με μυθεύματα τα πάντα σε αυτούς που κυβέρνησαν πριν από εσένα, αυτό είναι ένδειξη αδυναμίας. Εξάλλου η προηγούμενη κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια οικονομική και τραπεζική κρίση αλλά και μια ανεύθυνη εσωτερική αντιπολίτευση. Κάτι που σήμερα δεν ισχύει.

Όταν δεσμεύεσαι προεκλογικά ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς, αλλά για πέντε σχεδόν χρόνια πασκίζεις να τους ξεπουλήσεις, αυτό σε καθιστά πολιτικά αναξιόπιστο.

Όταν δεσμεύεσαι προεκλογικά ότι δεν θα προβείς σε κούρεμα καταθέσεων, αλλά στον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης σου το πράττεις, αυτό σε καθιστά πολιτικά αναξιόπιστο.

Όταν δεσμεύεσαι προεκλογικά ότι θα διορίσεις του “άριστους των αρίστων”, αλλά μετεκλογικά επιλέγεις ημέτερους, για να εξοφλήσεις προεκλογικά γραμμάτια και αυτοί αποδεικνύονται πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, αυτό σε καθιστά πολιτικά αναξιόπιστο και δεικνύει έλλειψη ευθυκρισίας.

Όταν δεσμεύεσαι ότι θα εργαστείς για επίλυση του κυπριακού, αλλά την κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης επιλέγεις να είσαι αρεστός σε κάποιους αντί χρήσιμος για όλους, αυτό σε καθιστά πολιτικά αναξιόπιστο.

Όταν με την μεγαλύτερη ευκολία διανέμεις απόρρητα και ευαίσθητα για τον τόπο σου έγγραφα του κυπριακού σε φίλους και γνωστούς, αλλά αρνείσαι να τα μοιραστείς με το Εθνικό Συμβούλιο, τότε δεν αντιμετωπίζεις μόνο πρόβλημα πολιτικής αξιοπιστίας, αλλά -δυστυχώς- και έλλειψης σωστής πολιτικής κρίσης.

Και αυτό για έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πολιτικά επικίνδυνο”.