Δαμιανού: Ανησυχία για κουκούλωμα της υπόθεσης με τις γυναικοκτονίες και τις ευθύνες της αστυνομίας

Ανησυχία για κουκούλωμα της υπόθεσης με τις γυναικοκτονίες και τις ευθύνες της αστυνομίας, εξέφρασε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, και επικεφαλής του γραφείου νομικών, Αριστος Δαμιανού.

Αυτούσια η δήλωση:

Η υπόθεση με τις εξαφανίσεις και τις γυναικοκτονίες του κατά συρροή δολοφόνου ταρακούνησε συθέμελα την κυπριακή κοινωνία. Κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και την πολιτική πίεση παραιτήθηκε με πολλούς μήνες καθυστέρηση και χωρίς ανάληψη ευθύνης ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης και παύθηκε ο τότε Αρχηγός Αστυνομίας.

Ως αποτέλεσμα έρευνας δόθηκαν οδηγίες για ποινική δίωξη μεγάλου αριθμού μελών της Αστυνομίας. Σήμερα, εντείνονται οι πληροφορίες που λένε ότι δεν θα υπάρξουν ποινικές διώξεις για παράλειψη υπηρεσιακού καθήκοντος.

Η αρμόδια Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Το ΑΚΕΛ από την πρώτη στιγμή απαίτησε όπως οι πολιτικές και άλλες θεσμικές ευθύνες αναληφθούν και όπως λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις επέτρεψαν να ολοκληρωθεί αυτό το ειδεχθές πολλαπλό έγκλημα σε βάρος γυναικών μεταναστριών.

Το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές αποφεύγουν να τοποθετηθούν εντείνει τις ανησυχίες μας για κουκούλωμα και αυτής της υπόθεσης.