Δαιμονική κούκλα με το πρόσωπο του Μπιν Λάντεν σχεδίαζε η CIA

Για περισσότερο από μία δεκαετία η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ είχε αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δορυφόρους, κατασκόπους, πληροφοριοδότες και συσκευές εντοπισμού για να αποκρούσει το δίκτυο της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν.

Η CIA όμως σχεδίαζε να πολεμήσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και με παιχνίδια.

Το 2005 άρχισε μυστικά να σχεδιάζει μία φιγούρα δράσης του Μπιν Λάντεν που μεταμορφωνόταν σταδιακά σε δαίμονα.

Ο στόχος του σχεδίου που ουδέποτε προχώρησε ήταν απλός: να τρομοκρατηθούν παιδιά και γονείς και να απορρίψουν τον πραγματικό Μπιν Λάντεν, όπως αναφέρει η Washington Post αποκαλύπτοντας την επιχείρηση που είχε λάβει την κωδική ονομασία «Devil Eyes».

Το κεφάλι της κούκλας, η οποία έφτανε σε ύψος τα 30 εκατοστά (μαζί με το τουρμπάνι), ήταν ζωγραφισμένο με ένα υλικό το οποίο διαλυόταν όταν η θερμοκρασία ανέβαινε, αποκαλύπτοντας σιγά-σιγά ένα κατακόκκινο πρόσωπο με δαιμονικά μάτια και ουλές.

Η CIA είχε έρθει μάλιστα σε επαφή με τον Ντόναλντ Λέβιν, πρώην υπεύθυνο της εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών Hasbro, ο οποίος ήταν εκ των δημιουργών της διάσημης κούκλας Τζι-Άι Τζο.

Το σχέδιο όμως παρέμεινε στα χαρτιά αφού η ιδέα απορρίφθηκε, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της CIA Κ.Τζ. Κάλντγουελ.

Η CIA αναφέρει πως το σχέδιο ακυρώθηκε πριν σταλούν φιγούρες στη Νότια Ασία, αλλά η Washington Post υποστηρίζει ότι πολλές εκατοντάδες κούκλες παρήχθησαν στην Κίνα και μεταφέρθηκαν με πλοίο στο Καράτσι του Πακιστάν το 2006.