Δίκη 24χρονου Λιβάνιου: Τρομοκράτης ή απλός τουρίστας;

Η υπόθεση κατασκοπείας με φόντο τρομοκρατικές οργανώσεις, και πρωταγωνιστή-κατηγορούμενο έναν 24χρονο από το Λίβανο, θα ξετυλιχτεί και σήμερα στο Κακουργιοδικείο στη Λεμεσό.

Κάτοχος σουηδικού διαβατηρίου, ο 24χρονος φέρεται να δήλωσε ότι είναι μέλος της Χεζμπολάχ και ήρθε στην Κύπρο για να παρακολουθήσει Ισραηλινούς. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άρτια 4ετή εκπαίδευσή του από τη Χεζμπολάχ.

Κατηγορείται για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στην Κύπρο εναντίον ισραηλινών στόχων. Ο συνήγορός του δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με τρομοκράτες ή κατασκόπους και ότι ήρθε στην Κύπρο ως επισκέπτης.

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας θα είναι ο αξιωματικός της αστυνομίας , ο οποίος και πήρε την πρώτη κατάθεση από τον 24χρονο, αμέσως μετά τη σύλληψή του στις 5 Ιουλίου.

Την σύλληψή του είχε ακολουθήσει σωρεία πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες,   η Μοσσάντ , Αμερικανοί πράκτορες αλλά και η βρετανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙ6, είχαν έρθει σε επαφή με τις κυπριακές αρχές ασφαλείας για να ενημερωθούν.  Το ίδιο και η πρεσβεία της Σουηδίας, καθώς ο συλληφθείς είναι υπήκοός της.