Δίκη Χατζηκωστή: Αναπαράσταση διαδρομής του βασικού μάρτυρα κατηγορίας

Ο μάρτυρας Παναγιώτης Καρσαββαΐδης, ο οποίος υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας, κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, στην ακροαματική διαδικασία για το φόνο του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή.

Ο μάρτυρας κλήθηκε από  τον συνήγορο του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτο Βραχίμη, να προβεί σε αναπαράσταση της πορείας, που ακολούθησε ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας,  στη νεκρή ζώνη, στην Περιστερώνα, αμέσως μετά τη διάπραξη της δολοφονίας.

Στη θεληματική κατάθεση του Φάνου Χατζηγεωργίου αναφέρεται ότι από το χωράφι του Κοσιάρη οδήγησε τη μοτοσικλέτα διαφυγής προς τη νεκρή ζώνη, κρατώντας μια σακούλα σκουπιδιών με το όπλο του φόνου και διάφορα τεκμήρια και εκεί που τέλειωνε ο χωμάτινος δρόμος άφησε τη μοτοσικλέτα και με τα πόδια διέσχισε το φράγμα του Μάσσαρη και άφησε τα τεκμήρια σε μια παλλούρα δίπλα από ένα σπιτάκι.

Προέβη σε αναπαράσταση την περασμένη Τετάρτη στις 20:30, προσθέτοντας ότι φορούσε μαύρα ρούχα και άρβυλα, ενώ στο χέρι του κρατούσε μια μαύρη σακούλα, η οποία έφερε τα υποτιθέμενα τεκμήρια, όπως ακριβώς λέχθηκε στη μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου.

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης για τις συνθήκες που συνάντησε, ο μάρτυρας είπε πως στην περιοχή επικρατούσε το απόλυτο σκοτάδι, ότι το έδαφος ήταν κακοτράχαλο, ότι είχε πέτρες διαφόρων μεγεθών και αγκαθωτούς θάμνους, που τον τσιμπούσαν και τον ενοχλούσαν ιδιαίτερα.

Επίσης, ανέφερε ότι η αναπαράσταση έγινε βράδυ, που η σελήνη ήταν τριών ημερών, είχε αραιή συννεφιά, αλλά υπήρχε αστρικός φωτισμός και το έδαφος ήταν στεγνό και υπήρχε άπνοια.