Δίκη Μαρί: Στοιχειοθετείται εκ πρώτης υπόθεση – Κλήση σε απολογία των κατηγορουμένων

Με  απόφαση του δικαστηρίου θα κληθούν να απολογηθούν οι έξι κατηγορούμενοι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα Διευθυντής, Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Νικολάου, Πάμπος Χαραλάμπους και Αντρέας Λοϊζίδης, αντίστοιχα.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου που δικάζει τη φονική έκρηξη στο Μαρί, Τεύκρος  Οικονόμου, «βρίσκουμε πως στοιχειοθετείται εκ πρώτης όψεως υπόθεση».Πρόσθεσε ότι εκ πρώτης όψεως υπόθεση δεν σημαίνει εκ πρώτης όψεως ενοχή. Σημείωσε πως ο όρος αυτός είναι όχι μόνο αδόκιμος αλλά και λανθασμένος και πρέπει να αποφεύγεται και πρόσθεσε πως μέχρι το τέλος της δίκης οι κατηγορούμενοι προστατεύονται από το τεκμήριο της αθωότητας.

Το δικαστήριο έκανε το αίτημα της κατηγορούσας αρχής να μην κληθούν να καταθέσουν τρείς μάρτυρες κατηγορίας λόγω αναξιοπιστίας, το Κακουργιοδικείο εκδικάζει την υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί.

Τον Υπαστυνόμο Ανδρέα Χριστοφή, τον Λεωνίδα Λεωνίδου από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον υπαστυνόμο Χρήστο Καράκωστα, τους οποίους η Κατηγορούσα Αρχή έκρινε ως μάρτυρες μη αληθείας.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Τεύκρος Οικονόμου δήλωσε ότι η κλήση των μαρτύρων θα πρέπει να γίνεται στην αρχή της υπόθεσης για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και σημείωσε πως από την επιχειρηματολογία της Κατηγορούσας Αρχής και της υπεράσπισης δεν στοιχειοθετείται δυσμενής επηρεασμός ή κίνδυνος δυσμενούς επηρεασμού, εάν η Κατηγορούσα Αρχή δεν παρουσιάσει την μαρτυρία των τριών.

Πρόσθεσε ότι μεγαλύτερος και πιο άμεσος κίνδυνος για την υπεράσπιση είναι να ζητηθεί από την Κατηγορούσα Αρχή να παρουσιάσει τους μάρτυρες ενώπιον του Δικαστηρίου, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην γίνουν δεκτές οι καταθέσεις τους και η μαρτυρία τους να αξιολογηθεί ως μαρτυρία εχθρικού μάρτυρα.