Δίκη Μαρί – Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας αύριο στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας

Με απόρθητο φρούριο θα μοιάζει αύριο το Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας αφού πάνω από 70 αστυνομικοί της Λάρνακας και της ΜΜΑΔ, θα βρίσκονται τόσο εντός της αίθουσας όπου θα αναγνωστεί η απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για την υπόθεση της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011 όσο και έξω από το κτίριο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέσα στην αίθουσα όπου τους τελευταίους 15 μήνες διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του Μαρί, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα υπάρχουν μόνο τρία άτομα για τον κάθε ένα από τους συγγενείς των θυμάτων και των κατηγορουμένων. Περιορισμός θα υπάρχει και στον αριθμό των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίοι δε θα υπερβούν τους 12. Εντός της αίθουσας θα υπάρχουν επίσης και δύο αστυνομικοί οι οποίοι θα φρουρούν τον κάθε ένα από τους έξι κατηγορούμενους.

Έξω από το Δικαστήριο, καθ’ όλη τη διάρκεια ανάγνωσης της απόφασης θα βρίσκονται μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Μνήμης 11ης Ιουλίου, τα οποία σήμερα το πρωί ξεκίνησαν πορεία από το Μαρί και απόψε θα διανυκτερεύσουν στα Περβόλια. Εκτός του δικαστηρίου θα βρίσκονται επίσης και αρκετοί συγγενείς και φίλοι των 13 θυμάτων της τραγωδίας οι οποίοι δεν θα μπορέσουν λόγω της έλλειψης χώρου να παραστούν στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας θα αρχίσει από το πρωί όταν δεκάδες μέλη της Δύναμης, θα αρχίσουν με την συνοδεία ανιχνευτικών σκυλιών να ελέγχουν ολόκληρο το Δικαστικό Μέγαρο, από τις αίθουσες, τις εισόδους και εξόδους και τους χώρους στάθμευσης. Ειδικός έλεγχος θα διενεργηθεί στην αίθουσα του Δικαστηρίου όπου αναμένεται να αναγνωστεί η απόφαση λίγο μετά τις εννέα το πρωί από τον Πρόεδρο του τριμελούς Κακουργιοδικείου Τεύκρο Οικονόμου.

Όλοι όσοι θα εισέλθουν στην αίθουσα του Δικαστηρίου, δηλαδή συγγενείς των θυμάτων και των κατηγορουμένων και δημοσιογράφοι θα περάσουν από σωματικό έλεγχο από μέλη της Αστυνομίας, ενώ αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν κατά τη μεταφορά προς το Δικαστικό Μέγαρο των έξι κατηγορουμένων αλλά και κατά την αναχώρηση τους.

Οι περιπολίες στη περιοχή γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο θα συνεχιστούν μέχρι την αποχώρηση και του τελευταίου ατόμου που σχετίζεται με την υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί.