Δίκη Μαρί: Οργή της μητέρας των διδύμων – Πάγια θέση Χριστόφια η καταστροφή του φορτίου, υποστήριξε μάρτυρας

Η οργή ξεχείλισε στο κατάμεστο από μαυροφορεμένους συγγενείς Κακουργιοδικείο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία για τη φονική έκρηξης στο Μαρί.

Η μητέρα των διδύμων, Μίλτου και Χρίστου, που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την έκρηξη, Πόπη Χριστοφόρου επιτέθηκε φραστικά στον πρώην διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του προέδρου της δημοκρατίας, Λεωνίδα Παντελίδη.

Ο μάρτυρας, λίγη ώρα πριν είχε υποστηρίξει, κατά την κατάθεσή του, ότι πάγια θέση του προέδρου της δημοκρατίας  Δημήτρη Χριστόφια, ήταν η καταστροφή του επικίνδυνου φορτίου, παρόλο που δεν έδωσε πότε τέτοια οδηγία. Υποστήριξε μάλιστα ότι η απόφαση αυτή δεν βρήκε σύμφωνους τους δύο υπουργούς του, οι οποίοι, έπρεπε να απευθυνθούν στον ίδιο για λήψη της τελικής απόφασης για την τύχη του φορτίου.

Ήταν αυτοί οι ισχυρισμοί που έκαναν τη μαυροφορεμένη μητέρα να επιτεθεί λεκτικά κατά του μάρτυρα. Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας.

Η κατηγορούσα αρχή εξέφρασε την πρόθεση να κηρύξει τον μάρτυρα εχθρικό, καθώς είχε διαφοροποιηθεί από την αρχική του θέση. Το δικαστήριο, όμως, δεν έκανε δεκτό το αίτημα, κρίνοντάς το αχρείαστο.