Δίκη Μαρί: Μυστική κατάθεση μάρτυρα – Απών ο κατηγορούμενος Κώστας Παπακώστας

Απών λόγω προβλημάτων υγείας, που έκαναν αναγκαία τη νοσηλεία του, ήταν από τη δίκη για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, ο κατηγορούμενος Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας.

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσε Έλληνας επιτελάρχης του ΓΕΕΦ, η ταυτότητα του οποίου, για λόγους εθνικής ασφαλείας, κρατήθηκε μυστική.

Ο υπάλληλος της ΑΗΚ στο Βασιλικό Φρίξος Ζεμπύλας, ο οποίος εργαζόταν το βράδυ της καταστροφής, κατέθεσε τη μαρτυρία του για τη στιγμή της έκρηξης.
«Είδα στον ουρανό αντικείμενα να πέφτουν και άρπαξα ένα τσίγκο τον οποίο έβαλα πάνω μου για να καλυφτώ. Όταν μειώθηκαν τα αντικείμενα, μετακίνησα τον τσίγκο και βγήκαμε μαζί με τους άλλους από την έξοδο κινδύνου. Βγήκαμε στο δρόμο και ανεβήκαμε στο βουνό για να αναζητήσουμε τον Χριστόδουλο Αντωνίου. Τον βρήκαμε δίπλα στο αυτοκίνητο σε άσχημη κατάσταση. Το κορμί του ήταν καμένο από τη μέση και πάνω. Καλέσαμε ασθενοφόρο που τον παρέλαβε».

Ο κ. Ζεμπύλας υποστήριξε ότι είδε πυροσβεστικό όχημα να πλησιάζει τα εμπορευματοκιβώτια και να προσπαθεί να σβήσει περιμετρικά τη φωτιά.

Η ακροαματική διαδικασία θα επαναληφθεί στις 7 Ιανουαρίου 2013.