Δίκη Μαρί: Ενστάσεις για την πρόταση διαγραφής μαρτύρων ως αναξιόπιστων

Επί της πρότασης της κατηγορούσας αρχή να μην κληθούν ως μάρτυρες ο Υπαστυνόμος Ανδρέας Χριστοφής, ο Λεωνίδας Λεωνίδου από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο υπαστυνόμος Χρήστος Καράκωστας, τους οποίους έκρινε ως αναξιόπιστους, θα αποφασίσει την Τρίτη στις 12.00 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδριάζει στη Λάρνακα για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Ο συνήγορος των κατηγορουμένων Κώστα Παπακώστα, Ανδρέα Νικολάου και Χαράλαμπου Χαραλάμπους, Ευστάθιος Ευσταθίου ,αγορεύοντας για το αίτημα της κατηγορούσας αρχής υποστήριξε ότι ο Κανόνας και η θέση της υπεράσπισης είναι ότι όλοι ο μάρτυρες που αναγράφονται στο κατηγορητήριο θα πρέπει να καλούνται για να δώσουν μαρτυρία. Πρόσθεσε ότι το σύνολο των μαρτύρων, τα ονόματα και οι καταθέσεις που είχαν δοθεί θα παρουσιάζονταν  στο Δικαστήριο και βάση του υλικού αυτού σχεδιάζεται και ακολουθείται η υπερασπιστική γραμμή.

Υποχρέωση της Κατηγορούσας Αρχής, είπε ο κ. Ευσταθίου, είναι να καλέσει όλους τους μάρτυρες , βάσει της Ευρωπαϊκής και η Διεθνής Νομοθεσία… «η αξιολόγηση ή όχι μιας μαρτυρίας και το εάν αυτή είναι αναξιόπιστη ή μη αποτελεί την αποκλειστική διαδικασία του Δικαστηρίου και όχι των άλλων παραγόντων της δίκης. Πρόκειται για μια πολύ ουσιώδη παρατυπία η οποία δεν θα πρέπει να αγνοηθεί από τους Δικαστές».