Δήμος Βερύκιος: Ο «μαϊμού» γιατρός «έφαγε» 55 εκατ. ευρώ από τον Κοντομηνά

Στα «δίχτυα» του «μαϊμού γιατρού» ο οποίος εξαπατούσε ασθενείς και κατηγορείται για το θάνατο τριών ανθρώπων, είχε πιαστεί και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, από τον οποίο πήρε 55 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος.

«Αυτός εμφανίστηκε στον Κοντομηνά ως, το θυμάμαι σαν τώρα, πράκτορας της CIA που του υποσχέθηκε ότι θα φέρει επενδυτές από την Κίνα. Μέχρι και αεροπλάνο πλήρωσε με λεφτά του Κοντομηνά ναυλωμένο να φέρει επενδυτές από την Κίνα», είπε ο Δήμος Βερύκιος στο ραδιόφωνο του ALPHA 98.9.

Ο Δήμος Βερύκιος είπε «τον ξέρω» όταν ο Τάκης Χατζής αναφέρθηκε στον ψευτογιατρό.

«Στην πίσω αυλή τον είχα γνωρίσει» είπε και συμπλήρωσε «έφαγε 55 εκατομμύρια του Κοντομηνά» το 2006.

«Ήταν τότε που είχε πάρει τα 2,5 δισ. ευρώ από την πώληση της Interamerican και της τράπεζας. Είχε κάνει το μεγάλο deal τότε και έπεσαν πάνω του. 475 εκατομμύρια ξόδεψε στα media» ανέφερε ο Δήμος Βερύκιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο γιατρός «έφαγε 55 εκατομμύρια, χθες ήταν να γίνει το δικαστήριο και λόγω κορονοϊού δεν έγινε».

«Ήταν ολόκληρη ομάδα» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «ένας από αυτούς έβαλε πιστόλι στο στόμα της Στάη, την απείλησε. Τι με κάνεις να θυμάσαι, άσε με. 2,5 εκατομμύρια εξανεμίστηκαν και έψαχνε η Πόπη σε όλο τον κόσμο. Η μαγεία του Κοντομηνά ποια ήταν; Του άρεσε να λέει τον πόνο του, πως τον κλέψανε».

O «δρ θάνατος»
Ο «γιατρός» έπειθε τα θύματά του να διακόπτουν τη θεραπεία τους και τους έδινε δικά του σκευάσματα τα οποία αποκαλούσε «εξελιγμένα» και είχαν κάνναβη. Έκανε επίσης ενέσεις αρτεμισίνης που γίνονται για την ελονοσία.

Ο 47χρονος δήλωνε «γιατρός», αυτοπροσδιοριζόταν έντονα θρησκευόμενος, έδινε ψεύτικες ελπίδες σε ασθενείς με ανίατες ασθένειες και συγγενείς τους. Εντόπιζε τα θύματά του στο Άγιον Όρος και σε μοναστήρια όπου γονείς και συγγενείς έκαναν τάματα για την υγεία των δικών τους ανθρώπων.

Ο «γιατρός» φέρεται να ευθύνεται για το θάνατο ενός 14χρονου από τις Σέρρες, μίας 16χρονης από την Κω και ενός 76χρονου από την Αθήνα. Οι συγγενείς τους είχαν δώσει 58.000 ευρώ.