Δήμαρχος Αραδίππου: “Παρά τις δυσκολίες, πετύχαμε”

Πριν από έναν χρόνο, ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης αναλάμβανε καθήκοντα δημάρχου Αραδίππου, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα τη διαφάνεια στα πεπραγμένα του Δήμου μέσα από τη συνεχή ενημέρωση των δημοτών για θέματα της πόλης. Ένα χρόνο μετά, κάνει τον απολογισμό του.

O κ. Ευαγγελίδης ανέφερε ότι «η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της τόσο στα οικονομικά του Δήμου Αραδίππου όσο και σε μεγάλο αριθμό δημοτών, μάς υποχρέωσαν να αναθεωρήσουμε στόχους και σχεδιασμούς και να κινητοποιηθούμε, ως τοπική Αρχή και ως κοινωνία, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Διαχειριζόμαστε την κρίση με σύνεση και υπευθυνότητα και είμαστε αισιόδοξοι ότι μαζί θα αντεπεξέλθουμε».

Πρόσθεσε ότι «παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ή να ξεκινήσουμε μια σειρά από έργα και να θέσουμε τις βάσεις για τα επόμενά μας βήματα. Μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια του 2012, πετύχαμε τη λειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης του δημότη και αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου, μεταφορά του δημοτικού ιατρείου στη πλατεία Αποστόλου Λουκά, μέσα από την οποία θα διευκολυνθεί η πρόσβαση των συνδημοτών μας και κυρίως των ηλικιωμένων και θα αποσυμφορηθεί το Δημαρχείο και υλοποίηση του θεσμού του παρατηρητή της γειτονιάς, που ήδη άρχισε να λειτουργεί και βρίσκεται σε πολύ  προχωρημένο στάδιο».

Επίσης έγινε «εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στο κέντρο της Αραδίππου, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και σε συνεννόηση με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα αναπτυχθεί σταδιακά σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση του Δήμου. Ακόμα έγινε εξωραϊσμός του πάρκου πίσω από το Δημοτικό Μέγαρο, αναβάθμιση του Πάρκου Λόρδου Βύρωνος και απαλλοτρίωση χώρου για Δημοτικό Στάδιο, με την εκμίσθωση 75 σκαλών και εξασφάλιση απαιτούμενης κρατικής γης για ανέγερση Δημοτικού Θεάτρου στην περιοχή Αλώνα».

Ο κ. Ευαγγελίδης είπε ακόμα ότι «ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αραδίππου και αγοράστηκε παλιά διατηρητέα οικία  απέναντι από το Μουσείο Καϊμακλιώτη στο πλαίσιο της προσπάθειας συντήρησης του παραδοσιακού χαρακτήρα της περιοχής. Ταυτόχρονα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 τη λειτουργία του το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του  Δήμου Αραδίππου με την πρώτη χρονιά να ολοκληρώνεται την άνοιξη του 2013, ενώ ολοκληρώθηκε η Βιοτεχνική Ζώνη (οδικό δίκτυο και σήμανση) και εγγραφή δρόμων οδικού δικτύου βαριάς βιομηχανικής περιοχής».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, συνέχισε ο κ. Ευαγγελίδης, «διενεργήσαμε μεγάλη έρευνα μεταξύ των επιχειρήσεων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, με στόχο την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και τη λήψη μέτρων που θα τις βοηθήσουν να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών και να συνεχίσουν να προσφέρουν θέσεις εργασίας στους δημότες μας και ανάπτυξη στην τοπική μας κοινωνία. Τα ευρήματα της έρευνας έχουν παρουσιαστεί σε ανοικτή συγκέντρωση και ήδη εγκαινιάσαμε σειρά επισκέψεων και επαφών με τις επιχειρήσεις για μελέτη επιμέρους προβλημάτων και αναγκών».

Παράλληλα επιτεύχθηκε η συμμετοχή του Δήμου Αραδίππου σε τρία ευρωπαϊκά προγράμματα: «το πρώτο είναι το Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση Κτηνοτροφικών Αποβλήτων – IMAST», το οποίο στοχεύει σε ένα πλήρες, λειτουργικό και δοκιμασμένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης κτηνοτροφικών αποβλήτων βοοειδών του Δήμου Αραδίππου. Το δεύτερο είναι το Πρόγραμμα ΦΥΚΗΣΑΠ για πρόληψη και ασφάλεια από φυσικές καταστροφές και το τρίτο είναι το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη κοινωνικών προγραμμάτων στο δρόμο», το οποίο προβλέπει την επιχορηγημένη εργοδότηση προσοντούχου λειτουργού του οποίου σκοπός θα είναι η ψυχολογική υποστήριξη και επανένταξη ατόμων που χρήζουν βοήθειας».

Είπε ακόμα ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς διάφορες κατευθύνσεις για την ενίσχυση των σχέσεων με τους αποδήμους μας, μέσα από την καταγραφή των αποδήμων Αραδίππου ανά τον κόσμο, τη δημιουργία μνημείου αγνοουμένων Αραδιππιωτών με τη χορηγία των αποδήμων και τη συχνότερη και έγκαιρη αλληλοενημέρωση για τα τεκταινόμενα και από τις δύο πλευρές».

Ο Δήμαρχος Αραδίππου σημείωσε επίσης ότι «πολύ σύντομα θα συγκαλέσουμε πανδημοτική συγκέντρωση για να παρουσιάσουμε πιο αναλυτικά το έργο που έχει επιτελεστεί και τους στόχους μας για την επόμενη περίοδο.

Καλώ τους δημότες της Αραδίππου να συμμετέχουν σ’ αυτή τη συγκέντρωση γιατί οι εισηγήσεις και η κριτική τους αποτελούν προϋπόθεση για να πετύχουμε την περαιτέρω αναβάθμιση του Δήμου και της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε στο κόσμο μας» κατέληξε.