Δήλωση καρογιάν μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Μάριος Καρογιάν μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του για επανεκλογή στο αξίωμα του Προέδρου του Κόμματος δήλωσε τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια της απόφασής μου να επαναδιεκδικήσω την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος υπέβαλα την υποψηφιότητα μου σύμφωνα με τίς προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες.

Η αξιολόγησή της εναπόκειται πλέον στην κρίση των μελών μας.

Χαιρετίζω τα παλαιότερα μέλη για την προσήλωση τους στις παραδόσεις μας και τους αγώνες που έκαναν το ΔΗ.ΚΟ. πρωταγωνιστή μιας λαμπρής ιστορίας εθνικών και κοινωνικών κατακτήσεων.

Καλωσορίζω τα νεώτερα και τα ευχαριστώ για την ελπίδα που μας δίνουν ότι θα συνεχίσουμε μαζί τους τη νέα πορεία ανανέωσης του Κόμματος μας και σωτηρίας της πατρίδας μας.

Μπροστά στην κοινωνική απαίτηση για ένα νέο ξεκίνημα του πολιτικού μας συστήματος, οφείλουμε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Το ζητούμενο πλέον δεν είναι η επιστροφή σε αρχηγικά πρότυπα του παρελθόντος ούτε σε μεσιανικού τύπου ηγεσίες.

Η αναβίωση απολίτικων και προσωποπαγών διλλημμάτων του τύπου που προβάλουν όσοι θέλουν την πολιτική μεταλλαγμένη σε διαγωνιστική διαδικασία ατομικών προσόντων και μιας ψευδεπίγραφης ηγετικής καταλληλότητας, αποτελούν προφανή αποπροσανατολισμό μπροστά στην ανάγκη να παραχθούν επιτέλους συλλογικές εθνικές στρατηγικές εξόδου από την κρίση και αποκατάστασης των αρχών της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας.

Τους ηγέτες δεν αναδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις όσο κι αν στοιχίζουν και όπως αν περίτεχνα παρουσιάζονται.

Τους ηγέτες επιλέγουν οι πολίτες και αναδεικνύουν οι περιστάσεις όσο δύσκολες κι αν είναι αυτές.

Κατάλληλος για την ηγεσία του ΔΗ.ΚΟ. δεν μπορεί να είναι αυτός που το μεταχειρίζεται ως εφαλτήριο προσωπικών φιλοδοξιών.

Κατάλληλος για την ηγεσία του ΔΗ.ΚΟ. είναι αυτός που θα εμπνεύσει στα μέλη του την εμπιστοσύνη ότι μπορεί να το καταστήσει κοινωνικά χρήσιμο εργαλείο αλλαγής του πολιτικού συστήματος, του προτύπου διακυβέρνησης και του μοντέλου ανάπτυξης.

Με ιδεολογική συνέπεια, προσήλωση στις αξίες του Κέντρου, πίστη στην πολιτική σταθερότητα, αδιαπραγμάτευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ισχυρό κοινωνικό Κράτος.

Όλα τα άλλα αποτελούν επικίνδυνους για το ΔΗΚΟ και την Κύπρο φενακισμούς αμφίβολων αρχών, πλαστογραφημένων αξιών και αλλότριων συμφερόντων.

Οι εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου είναι η μεγάλη ευκαιρία για μία πραγματικά νέα και ελπιδοφόρα αρχή.

Κανένας παλαιότερος ή νεώτερος ΔΗΚΟικός δεν θα την αφήσει να χαθεί.

Δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί ως σημαία ευκαιρίας ατομικών επιδιώξεων και ανομολόγητων σκοπιμοτήτων.

Σε μία περίοδο που τα πάντα για την πατρίδα μας κρίνονται από την έκβαση της μάχης ανάμεσα στις δυνάμεις του νέου, που κοιτάνε μπροστά, και τις δυνάμεις του παλιού, πολιτικού, οικονομικού ή κοινωνικό κατεστημένο, που θέλουν να γυρίσουν πίσω στην καταστροφική διαπλοκή, ο καθένας φέρει το βάρος μιας προσωπικής επιλογής με ιστορική σημασία.

Της επιλογής ανάμεσα σε ένα άλμα στο κενό της ιδεολογικής ανυπαρξίας και της προσωπικής επίδειξης και σε μια πορεία ανασύνταξης των ανανεωτικών δυνάμεων για ένα νέο, ισχυρό και αυθεντικό Κέντρο, σε μία απελευθερωμένη, αναγεννημένη και δικαιωμένη Κύπρο.

Μαζί θα κάνουμε την επιλογή της ευθύνης, της συνέπειας και της προοπτικής.