Δήλωση Γ. Περδίκη για Ντάουνερ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ
κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΗ

Από την γραπτή δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη προκύπτει ότι αν ο  Ντάουνερ ετοίμασε το έγγραφο των συγκλίσεων- αποκλίσεων από τις 30 Απριλίου και το επέδωσε στον κ. ´Ερογλου χωρίς να ενημερώσει καν τον ηγέτη των Ελληνοκυπρίων, τότε βρισκόμαστε ενώπιον μίας ακόμη επικίνδυνης και συνωμοτικής ενέργειας του Αυστραλού διπλωμάτη η οποία αυτή τη φορά δεν πρέπει να συγχωρηθεί.

Ο  Ντάουνερ αποδεικνύεται- αν όσα λέει ο Πρόεδρος είναι αληθινά και δεν έχουμε λόγο να τα αμφισβητούμε- σε ένα επικίνδυνο συνωμότη ο οποίος πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση του.

Δεν μπορεί να εξασκεί τον ρόλο του ειδικού αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό και παράλληλα να συνωμοτεί συνεχώς και να επιχειρεί τον εγκλωβισμό της ελληνοκυπριακής ηγεσίας, πάντα σε συνεργασία με τους Τούρκους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα είναι σαφές ότι η επιστολή Αναστασιάδη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μουν δεν είναι επαρκής.

Πρέπει να ακυρωθεί η συνάντηση των δύο ηγετών μέχρι να απομακρυνθεί ο Ντάουνερ και μέχρι να αποδείξουν οι Τούρκοι έμπρακτα ότι επιδιώκουν με ειλικρίνεια την επίλυση του Κυπριακού.