Δέσμευση Αναστασιάδη στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η Κύπρος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα

Την αποφασιστικότητα ότι θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα  που απαιτούνται για την εξυγίανση της οικονομίας της Κύπρου και για τη δημιουργία προοπτικών για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης,  στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά τη λήξη της συνόδου του ΕΛΚ που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την εφαρμογή των μέτρων στους ηγέτες,  κατά τις επαφές που είχε στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ.

Ο  κ. Αναστασιάδης εξήγησε στους Ευρωπαίους εταίρους « πως η Κύπρος έχει προοπτικές και μπορεί να τα καταφέρει. Χρειάζεται όμως σήμερα την αρωγή των Ευρωπαίων εταίρων της για να αποφύγει βραχυπρόθεσμους αλλά πολύ σοβαρούς κινδύνους».

Η Κύπρος πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης, δεν ζητάει καμιά ειδική μεταχείριση και δεσμεύτηκε πως η νέα κυβέρνηση θα φανεί συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις της… «Εξήγησα, όμως, πως αναφορές σε θέματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή κυπριακού φορολογικού παραδείσου είναι εντελώς άδικες και υπερβολικές».