Δένδιας-Νεολαία ΣΎΡΙΖΑ: Σε εμπόλεμη κατάσταση για την αστυνομική επιχείρηση στη βίλα “Αμαλίας”

Η επιχείρηση της αστυνομίας στη βίλα «Αμαλίας» προκάλεσε νέο, οξύτατο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια και της νεολαίας Σύριζα.

«Το σκιάχτρο του ολοκληρωτισμού, έβαλε ξανά τα καλά του για να προστατέψει την κοινωνία από την ανομία και τους ταραξίες», σχολίασε η Νεολαία, χαρακτηρίζοντας «κοινωνικό χώρο» τη βίλα…

«Είναι να απορεί κανείς για το πως ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών «μολότοφ» περιγράφεται σαν… «κοινωνικός χώρος»! απάντησε ο Νίκος Δένδιας και η διαμάχη φούντωσε. «Η ελληνική κοινωνία «και κρίση έχει και γνώση για το τι συμβαίνει στους χώρους των καταλήψεων δημοσίων κτιρίων. Γνωρίζει επίσης ποιος συναγωνίζεται το άλλο άκρο στην άσκηση βίας, ποιος είναι θαυμαστής, ακόμη και σήμερα, αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων και ποιος φαντασιώνεται την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Τα υπόλοιπα ανήκουν στο χώρο της παράνοιας» καταλήγει ο κ. Δένδιας.

Από την πλευρά της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ,  σε σκληρό ύφος τονίζει ότι «το πρόβλημα στις γειτονιές του κέντρου δεν είναι οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι τα κακοποιημένα κορμιά των μεταναστών, ούτε οι μελανοχιτώνες που κυκλοφορούν με εξοπλισμό μάχης, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Για την ΕΛΑΣ, το πρόβλημα είναι η ύπαρξη κοινωνικών χώρων σαν τη Βίλα Αμαλίας, που βάζουν φραγμό με την ύπαρξη τους, στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».

Σκληρή ήταν και η απάντηση της ΝΔ… «οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα κλαψουρίζουν, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη Βίλα Αμαλίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Λεωφόρος Συγγρού.