Δέκα νεκροί από επίθεση στο Υπ. Οικονομικών της Υεμένης

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, όταν άγνωστοι πυροδότησαν ένα αυτοκίνητο-βόμβα έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στο Άντεν, της νότιας Υεμένης.

Η έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Χορ Μαξάρ του Άντεν, όπου έχει μεταφερθεί η έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο εξαώροφο κτίριο. Το ωστικό κύμα έσπασε τζάμια σε κοντινά κτίρια, ανέφεραν κάτοικοι.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, από όπου ακούγονται πυροβολισμοί, σύμφωνα με τους κατοίκους του Άντεν. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση. Ένα στέλεχος του γενικού κρατικού νοσοκομείου Τζαμχουρίγια του Άντεν δήλωσε ότι διακομίστηκαν σε αυτό δύο άνθρωποι που ήταν ήδη νεκροί και τρεις άλλοι σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πιστεύεται ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα αλλά δεν έχει καταστεί δυνατή ακόμη η διακομιδή τους διότι στην περιοχή σημειώνονται ανταλλαγές πυρών.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης εναντίον του υπουργείου Οικονομικών στην πόλη Άντεν της νότιας Υεμένης. Η ανάληψη της ευθύνης έγινε με τη μετάδοση μιας ανακοίνωσης από το πρακτορείο προπαγάνδας του ΙΚ, το Άμακ.