Δέκα νεκροί απο το πολικό ψύχος στην Ευρώπη

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωής του σαββατοκύριακο από το πολικό ψύχος που πλήττει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιΙμετωπίζου οι κάτοικοι στην Πολωνία, Σερβία, Κροατία και την Τσεχία όπου το θερμόμετρο έδειξε -27!

Στην Πολωνία, οι θερμοκρασίας έφτασε τους -15 σε ορισμένες περιοχές ενώ στη γειτονική Τσεχία,  έπεσε στους  -27 βαθμούς Κελσίου όπου σύμφωνα με τη αστυνομία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή  τους,  Πρόκειται για δύο άστεγους, μια γυναίκα και
έναν άνδρα, οι οποίοι βρέθηκαν την Κυριακή νεκροί, ενώ το Σάββατο βρέθηκε το πτώμα ενός 67χρονου άνδρα κοντά στο σπίτι του στο Πλάβι, στα βόρεια της χώρας.

Παρόμοια η εικόνα και στη Σερβία όπου ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο με δύο νεκρούς στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Εκατοντάδες ήταν αυτοί που χρειάστηκαν τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων καθώς τα οχήματα τους «κόλλησαν» στα χιόνια.

“Μέχρι στιγμής έχουμε σώσει 661 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 30 παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί λόγω του χιονιού μέσα σε αυτοκίνητα και σε λεωφορεία στους δρόμους της Σερβίας”, δήλωσε ο αξιωματούχος του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών
Πρέντραγκ Μάριτς.

Περιπετειώδης ήταν ωστόσο η γέννηση ενός μωρό καθώς η έγκυος μητέρα του το γέννησε μέσα σε φορτηγό, καθώς το ασθενοφόρο που την μετέφερε στο μαιευτήριο κόλλησε στην κίνηση λόγω του χιονιού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο και στην Κροατία όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το κρύο. Οι αρμόδιες αρχές της χώρας προειδοποίησαν τους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν τα οχήματά τους εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο.