Δάνειο 100 εκατ. ευρώ ζητεί η Εκκλησία για να ενισχύσει άλλες Μητροπόλεις

Η μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τον Κυπριακό λαό, δεν άφησε σχεδόν κανένα «πυλώνα» του κράτους ανεπηρέαστο. Θύμα της είναι και η Εκκλησία, η οποία τώρα αναζητεί δανειοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει κάποιες Μητροπόλεις τα οικονομικά των οποίων κυριολεκτικά παραπαίουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μονής Κύκκου, η οποία όπως έχει αποκαλύψει η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ πριν από λίγες εβδομάδες, όχι μόνο δεν κατέβαλλε το 13ο μισθό σε εργαζόμενους που απασχολεί σε εταιρείες της αλλά έχει προχωρήσει και σε πολλές απολύσεις. Επιπλέον, με απόφαση του Μητροπολίτη Τηλλυρίας και ηγούμενου Κύκκου οι εργαζόμενοι, πλέον όλων των παραπάνω, έχουν υποστεί και μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους.

Μοναδική εξαίρεση σε όλη αυτή την κατάσταση αποτελεί η Μητρόπολη Κιτίου. Τα οικονομικά της είναι νοικοκυρεμένα, καθώς δεν έκανε ανοίγματα ούτε άσκοπες σπατάλες  και προς το παρόν, τουλάχιστον, δείχνει να μην έχει πρόβλημα. Είναι γνωστό άλλωστε από τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου αλλά και άλλων Μητροπολιτών πως ο Μητροπολίτης Κιτίου, Χρυσόστομος, είναι συνετώς στη διαχείριση των οικονομικών, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει και πλεόνασμα. Δύσκολα τα πράγματα για τον Αρχιεπίσκοπο που θα πρέπει να δει από πού θα πάρει το δάνειο για να κρατήσει όρθιες τις Μητροπόλεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά και την ίδια την Αρχιεπισκοπή.